Česta pitanja

ŠTO JE SEGWAY PT (PERSONAL TRANSPORTER)?

SEGWAY PT je samo balansirajuće sredstvo za prijevoz. Kao takvo, prvo je takve vrste ikada proizvedeno u svijetu.

KAKO RADI SEGWAY PT?

Jednostavno, učinkovito, inteligentno i bez štetnog utjecaja na okoliš. Tehnologija koja SEGWAY PT čini jednostavnim i učinkovitim sastoji se od mreže inteligentnih senzora, mehaničkih komponenti i kontrolnog sustava koji omogućava uravnoteženu vožnju na osi.

Od trenutka kad se stane na SEGWAY PT 5 žiroskopa i 2 žiro senzora analiziraju i računaju poziciju tijela i konfiguraciju terena 100 puta u sekundi.

RADI LI SEGWAY PT U ZATVORENOM PROSTORU?

Da. Svaki Segway PT dizajniran je tako da se može voziti svuda, gdje ljudi idu. Kako bi rad u zatvorenom prostoru bio učinkovitiji Michelin je dizajnirao posebne gume koje ne ostavljaju tragove vožnje. SEGWAY PT uži je od vrata standarnih dimenzija, tih i ne producira ispušne plinove.

KOLIKO BRZO SEGWAY MOŽE PUTOVATI?

Maksimalna brzina je 20 km/h. Kroz "turtle mode" (opcija integrirana u InfoKey kontroler) brzina se može ograničiti na 6-9 km/h.

TKO MOŽE VOZITI SEGWAY PT?

SEGWAY PT dizajniran je tako da ga nakon kvalitetnih instrukcija može voziti što širi krug ljudi. Za vožnju nisu potrebne nikakve posebne vještine i znanja. Od vozača se traži slijedeće: - da se samostalno može popeti na SEGWAY PT, što je otprilike slično penjanju po stepenicama - da teži između 45 i 118 kilograma