SEGWAY PT i2 SE

Segway ® PT ( Personal Transporter) i2 SE naš test je najraznovrsniji SE model. Dizajniran je za laku uporabu na raznim terenima. PT i2 SE opremljen je novim LeanSteer i InfokeyTM tehnologijama. Sa svojim perfomansama idealna je kombinacija forme, funkcionalnosti i zabave.

Lagano i ugodno dođite do Vašeg radnog mjesta, od obaveze do obaveze te se pritom ne morate brinuti oko pronalaska parkirnog mjesta. Upravljanje je intuitivno. Samo se tijelom nagnite u smjeru u kojem želite ići. Za ostalo će se pobrinuti napredni elektronski sustav, koji je dovoljno pametan da predvidi Vaše želje te se ponaša sukladno njima.

Bežični Infokey „ključ“ uvijek bilježi stanje baterije, brzinu i pređenu udaljenost. Implementirane su i nove sigurnosne mjere poput alarmnog sustava sa imobilizatorom, koje štite Vaš Segway u svakom trenutku. 

Specifikacije SEGWAY PT i2 SE

Brzina

Najveća brzina i brzina okretanja

Najveća brzina kretanja unaprijed i brzina okretanja stroja može se odrediti podešavanjem bežičnog InfoKey™ kontrolera. Na raspolaganju su dvije postavke:

Početna postavka
Najveća brzina: 9.6 km/h
Sporija brzina okretanja

Normalna postavka
Najveća brzina: 20 km/h
Najveća brzina okretanja

Baterija

2 litij-ionske baterije:

Maksimalan doseg od 39 km s jednim punjenjem, ovisno o cestovnim uvjetima i načinu vožnje.

Temperatura

Litij-ionski akumulatori:

-10°C do 50°C  

Ako je i2 spremljen i punjen na sobnoj temperaturi, može raditi u raznolikim radnim okruženjima. Njegov rad ovisi o temperaturi akumulatora, vrsti terena, načinu vožnje i teretu.

Veličina

 

Visina platforme: 21 cm

Segway PT i2 SE dizajniran je tako da ne zauzima više prostora od prosječne osobe. Visina platforme od 21 cm pruža mogućnost boljeg pregleda tijekom vožnje.

Nagib

Segway PT i2 SE idealan je partner za (van)gradsko putovanje. Osjećaj vožnje jednako je udoban i zabavan kako na asfaltiranim putevima tako i na ne asfaltiranim putevima.

Teret

 

Ukupna nosivost (vozač i teret): 118 kg 
Vozač: 45 – 110 kg 

Segway i2 može sigurno nositi odraslu osobu težine do 114 kg. Osim toga, možete ga opremiti dodacima za prtljagu Segway Cargo Accessories po izboru, čime se dobiva ukupna nosivost od 118 kg.

Masa

 

47 kg

Ključni cilj tijekom procesa dizajniranja uređaja bio je omogućiti njegovo jednostavno prenošenje. Stoga smo Segway i2 napravili dovoljno laganim da ga možete nositi, dovoljno malenim da stane u prtljažnik osobnog automobila srednje veličine, te sklopivim da stane u male skladišne prostore. Dodatni nosači za prtljagu imaju lako dostupne ručke za skladištenje i transportiranje.

Radijus zakretanja

Jedna od specifičnosti pješaka jest mogućnost da se okrene u mjestu bez da pritom smeta drugoj osobi ili predmetu, što je karakteristika tek nekolicine vozila. Balansirajući na samo jednoj osi, vozeći Segway i2 možete se okretati u mjestu.

Snaga

 

 

Litij-ionski (Li-ion) akumulatori

Model i2 opremljan je Saphion litij-ionskim akumulatorima s ugrađenom elektronikom koja nadzire i stanje i temperaturu ćelija. Akumulatori se pune spajanjem na standardne utičnice napona 220 volti i frekvencije 50 Hz. Za potpuni ciklus punjenja potrebno je između osam i deset sati. Uzmemo li u obzir cijenu električne energije što iznosi 0,39 kn po kW/h, vaš je trošak otprilike jednak trećini cijene dnevnih novina. Li-ion baterije predviđene su za otprilike 1000 ciklusa potpunog punjenja i pražnjenja.

Sigurnost

 

Dodatni električni sustavi 
Robusni mehanički sustavi

Sigurnost je naš prioritet kako u dizajnu tako i u radu. U cilju sigurnosti korisnika Segway Osobnih Transportera, ali i ostalih osoba u njihovoj blizini, ugradili smo dodatne sigurnosne elemente u sustave održavanja ravnoteže i električne sustave. Ako jedan od sustava eventualno počne slabije raditi, drugi je programiran da trenutno preuzme sve funkcije stroja, što će osigurati nesmetano održavanje ravnoteže i omogućiti sigurno zaustavljanje. U konstukciji mehaničkih sklopova Segway Osobnog Transportera rukovodili smo se najvišim standardima u dizajnu, a svaki je mehanički dio temeljito testiran i analiziran kako bi se tako postavljeni standardi dostigli. U razvoj Segway Osobnog Transportera utrošeni su milijuni sati ciklusa testiranja na zamor materijala zamora i tisuće sati probne vožnje.