Segway PT x2 SE

Segway® Osobni Transporter x2 nudi test još bolje performanse na različitim vrstama terena s minimalnim utjecajem na okoliš. Prepozanti ćete ga po robusnim branicima i posebnim 'all-terrain' gumama. Opremljen je litij-ionskim akumulatorima i posebno prilagođenim softverom. S vašim robusnim transporterom Segway x2 otkrivati ćete nove puteve, bilo da se radi o pješačkim ili planinarskim stazama, brdovitim terenima ili plažama.


Niskotlačne gume vašeg modela x2 ublažavaju vožnju po neravnim površinama i umanjuju povratno djelovanje podloge, dok središnja konzola osigurava glatku vožnju na asfaltiranim površinama. Povećani razmak kotača utječe na stabilnost na neravnom terenu, pa Segway x2 s lakoćom svladava pješčane, travnate, šljunčane, zemljane i asfaltirane podloge. Zbog njegovih specifičnosti, model x2 nismo predvidjeli za korištenje na nogostupima ili pješačkim stazama. Za vožnju po nogostupima preporučujemo naš model Segway i2.
Segway x2 opremljen je novom LeanSteer™ tehnologijom, kao i bežičnim InfoKey™ putnim računalom. Napredna tehnologija čini vožnju još intuitivnijom i uzbudljivijom, te vam daje uvid u podatke o putovanju kako biste mogli analizirati vožnju od početka do kraja. Dugotrajni litij-ionski akumulatori daju modelu x2 snagu i omogućuju operativni doseg do 19 km izvan asfaltiranih staza (ovisno o vrsti terena, načinu vožnje i teretu).


Robusni odbojnici na modelu x2 biti će zaštita od krhotina tijekom terenske vožnje i osigurati vas od prekomjernog naginjanja pri skretanju. Aluminijski okviri odbojnika opremljeni su ručkama koje vam olakšavaju utovar ili istovar stroja u/iz vozila. Okviri odbojnika služe i kao podloga za nošenje tereta i kompatibilni su sa Segwaycargoplates i Segway Hard Cases.

 

Specifikacije Segway PT x2 SE

Brzina

Najveća brzina i brzina okretanja

Najveća brzina kretanja unaprijed i brzina okretanja stroja može se odrediti podešavanjem bežičnog InfoKey™ kontrolera.

Na raspolaganju su dvije postavke.

Početna postavka 
Najveća brzina: 9.6 km/h
Sporija brzina okretanja

Normalna postavka
Najveća brzina: 20 km/h
Najveća brzina okretanja 

Baterija

 

 

 

2 litij-ionske baterije:

Maksimalan doseg od 25 km s jednim punjenjem, ovisno o cestovnim uvjetima i načinu vožnje

Temperatura

 

 

Litij-ionski akumulatori:

-10°C do 50°C 

Ako je x2 spremljen i punjen na sobnoj temperaturi, može raditi u raznolikim radnim okruženjima. Njegov rad ovisi o temperaturi akumulatora, vrsti terena, načinu vožnje i teretu.

Veličina

 

 

Visina platforme: 24 cm

Segway x2 osobni transporter dizajniran je tako da ne zauzima više prostora od prosječne osobe. Visina platforme od 24 cm pruža mogućnost boljeg pregleda tijekom vožnje.

Nagib

 

Velike gume s širokim profilom omogućavaju upotrebu Segway x2 u različitim uvjetima na svim terenima. Senzori uvijek prate promjene ravnoteže vozača što omogućava vozaču uspravnu poziciju ček i na usponima od 35%.

Teret

 

Ukupna nosivost (vozač i teret): 118 kg 

Vozač: 45 – 110 kg 

Segway x2 može sigurno nositi odraslu osobu težine do 114 kg. Osim toga, možete ga opremiti dodacima za prtljagu Segway Cargo Accessoriespo izboru, čime se dobiva ukupna nosivost od 118 kg. 

Masa

55 kg

Glavni cilj dizajna bila je lakoća prenošenja. Zato je Segway PT x2 SE izrađen tako da se može lako podići i prevoziti u prijevoznim sredstvima. Volan se može skinuti što olakšava prijevoz i skladištenje.

Radijus zakretanja

Jedna od specifičnosti pješaka jest mogućnost da se okrene u mjestu bez da pritom smeta drugoj osobi ili predmetu, što je karakteristika tek nekolicine vozila. Balansirajući na samo jednoj osi, vozeći Segway x2 možete se okretati u mjestu. 

Snaga

 

Litij-ionski (Li-ion) akumulatori

Model x2 opremljan je Saphion litij-ionskim akumulatorima s ugrađenom elektronikom koja nadzire i stanje i temperaturu ćelija. Akumulatori se pune spajanjem na standardne utičnice napona 220 volti i frekvencije 50 Hz. Za potpuni ciklus punjenja potrebno je između osam i deset sati. Uzmemo li u obzir cijenu električne energije što iznosi 0,39 kn po kW/h, vaš je trošak otprilike jednak trećini cijene dnevnih novina. Li-ion baterije predviđene su za otprilike 1000 ciklusa potpunog punjenja i pražnjenja.

Sigurnost

 

 

Dodatni električni sustavi 
Robusni mehanički sustavi

Sigurnost je naš prioritet kako u dizajnu tako i u radu. U cilju sigurnosti korisnika Segway Osobnih Transportera, ali i ostalih osoba u njihovoj blizini, ugradili smo dodatne sigurnosne elemente u sustave održavanja ravnoteže i električne sustave. Ako jedan od sustava eventualno počne slabije raditi, drugi je programiran da trenutno preuzme sve funkcije stroja, što će osigurati nesmetano održavanje ravnoteže i omogućiti sigurno zaustavljanje. U konstukciji mehaničkih sklopova Segway Osobnog Transportera rukovodili smo se najvišim standardima u dizajnu, a svaki je mehanički dio temeljito testiran i analiziran kako bi se tako postavljeni standardi dostigli. U razvoj Segway Osobnog Transportera utrošeni su milijuni sati ciklusa testiranja na zamor materijala zamora i tisuće sati probne vožnje.